Katso tallenne webinaarista tästä linkistä.
Kuinka digitalisaatio tekee arjesta paremman ja lisää hyvinvointia? Miten huolehditaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus hyödyntää digitalisaation tuomia hyötyjä oman arkensa tukena?
Digitaitojen voidaan jo katsoa olevan yksi tärkeimmistä kansalaistaidoista, mutta silti jopa miljoona suomalaista uhkaa jäädä digitaalisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Digisyrjäytymisen uhka koskee erityisesti ikäihmisiä, mutta myös muita kohderyhmiä, kuten työssäkäyviä sekä lapsia ja nuoria.
Digitaitoja vahvistamalla voidaan lisätä arjen sujuvuutta ja edistää hyvinvointia sekä näin ollen vahvistaa ihmisten osallisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.
Digisti parempi arki -webinaarissa kuulet asiantuntijapuheenvuorojen myötä digitaitojen merkityksestä elämänkaaren eri vaiheissa ja pääset pohtimaan, millä tavoin digitalisaatio tuo arkeemme ja hyvinvointiimme uusia mahdollisuuksia.
Webinaarin kohderyhmä ja toteutus
Webinaari on tarkoitettu kaikille digihyvinvoinnista ja -tuesta kiinnostuneille, sen kehittäjille ja sen parissa työskenteleville henkilöille. Webinaari on kaikille avoin sekä maksuton virtuaalinen tapahtuma. Webinaari järjestetään etäyhteyksin, ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin ja webinaaria koskevan infokirjeen sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.
Ohjelma
klo 8.30–8.40 Tervetuloa webinaariin! – Sanna Salmela, PPSHP
klo 8.40–9.15 ”Meidän jokapäiväinen digimme” Merkityksellisyys, osallisuus ja yhteinen hyvä – Satu Saarinen, Oulun Tuomiokirkkoseurakunta
klo 9.15–9.45 Ruutupöllöstä aktiiviseksi toimijaksi – lapsuusajan oppimisympäristöt digivalmiuksien edistäjinä – Heikki Kontturi, Oulun Yliopisto
klo 9.45–10.00 Tauko
klo 10.00–10.30 Työn digitalisaation haasteita ja ratkaisuja työntekijöiden näkeminä – Laura Seppänen, Työterveyslaitos
klo 10.30–11.00 Digiosallisuus – näkökulmia mahdollisuuksista, Varpu Wiens & Liisa Kytölä, Diak
klo 11.00–11.30 Paneelikeskustelu ja webinaarin päätös