Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

12.09.2024

Euroopan aluepolitiikkavaliokunta kokoontuu Oulussa

Syksyn aikana Suomessa järjestetään kolme Euroopan alueiden komitean (AK) valiokuntakokousta. Sarjan aloittaa Oulussa 17.–18. syyskuuta kokoontuva aluepolitiikkavaliokunta (COTER).

Oulun kokouksessa hyväksytään valiokunnan suositukset EU:n koheesiopolitiikan uudistamisesta. Lausunnon painoarvoa korostaa, että sen on laatinut Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Vasco Cordeiro yhdessä COTER-valiokunnan puheenjohtajan, Cluj-Napocan pormestarin Emil Bocin kanssa. Muissa esityslistalla olevissa lausunnoissa käsitellään muun muassa alueiden välistä yhteistyötä, pelastuspalveluita raja-alueilla sekä koheesiopolitiikan roolia väestönkehitykseen liittyviin haasteisiin vastaamisessa.

”Nyt kun EU:n uusi toimikausi on käynnistynyt, syventyvät linjanvedot EU:n seuraavasta monivuotisesta rahoituskehyksestä ja koheesiopolitiikan tulevaisuudesta. Kuntien ja alueiden näkökulmasta on tärkeää, että rakennerahastojen kautta tuetaan jatkossakin aluekehitystä niin, että esimerkiksi Itä- ja Pohjois-Suomen erityishaasteet otetaan asianmukaisesti huomioon”, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, aluepolitiikkavaliokunnan jäsen Mirja Vehkaperä (kesk/Renew) toteaa.

Keskiviikkona 18. syyskuuta pidettävässä seminaarissa tarkastellaan Pohjoista ohjelmaa esimerkkinä paikallislähtöisestä lähestymistavasta globaaleihin haasteisiin. Avauspuheenvuoron käyttää elinkeinoministeri Wille Rydman. Kokouspaikkana toimii Oulun kaupungintalo.

Seuraavat kaksi Suomessa pidettävää COTER-valiokunnan kokousta ovat Espoossa ja Tampereella. Uudenmaan liitto isännöi ympäristö- ja ilmastovaliokunnan (ENVE) jäseniä Espoossa 26.–27. syyskuuta, ja Tampereella pidetään talouspolitiikkavaliokunnan (ECON) kokous 24.–25. lokakuuta. Kuhunkin kokoukseen osallistuu noin 80-90 kaupunginjohtajaa ja muuta alue- ja kuntapäättäjää Euroopan unionin jäsenmaista.