11.10.2021
Pohjois-Pohjanmaan digituki -hanke huipentuu syyswebinaariin 15.10.
Pohjois-Pohjanmaan digituki-hankkeen Digisti parempi arki – digituella hyvinvointia pohjoiseen -syyswebinaari 15.10. huipentaa monivuotisen digituen alueelliseen kehittämiseen liittyvän hankkeen.
Digitaitojen voidaan jo katsoa olevan yksi tärkeimmistä kansalaistaidoista, mutta silti jopa miljoona suomalaista uhkaa jäädä digitaalisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Digisyrjäytymisen uhka koskee erityisesti ikäihmisiä, mutta myös muita kohderyhmiä, kuten työssäkäyviä sekä lapsia ja nuoria. Digitaitoja vahvistamalla voidaan lisätä arjen sujuvuutta ja edistää hyvinvointia sekä näin ollen vahvistaa ihmisten osallisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.
”Syyswebinaari on syksyn keskeisimpiä tapahtumia ja se keskittyy paremman arjen turvaamiseen digituen avulla, mutta samalla kyseessä on Pohjois-Pohjanmaan digituki -hankkeen eräänlainen loppuseminaari”, hankkeen projektipäällikkö Maria Puotiniemi sanoo.
Digitukea on kehitetty Pohjois-Pohjanmaalla syksystä 2018 lähtien, jolloin Pohjois-Pohjanmaan liitto osallistui valtiovarainministeriön käynnistämään digituen alueellisen koordinoinnin pilotointiin. Pohjois-Pohjanmaan digituki -hankkeen nykyinen rahoituskausi päättyy lokakuun lopussa ja digituen kehittämistä ei jatketa enää vuoden 2022 alusta maakuntaliittojen vetämänä tai hankemuotoisena vaan se siirtyy Digi- ja väestötietoviraston toiminnaksi, jossa tavoitteena on vakiinnuttaa digituki.
Ilmoittaudu syyswebinaariin – puhujana muun muassa tuomiorovasti Satu Saarinen
Perjantaina 15.10. kello 8.30 –12 järjestettävä syyswebinaari on tarkoitettu kaikille digihyvinvoinnista ja -tuesta kiinnostuneille, sen kehittäjille ja sen parissa työskenteleville henkilöille. Webinaari on kaikille avoin sekä maksuton virtuaalinen tapahtuma. Tapahtuma järjestetään etäyhteyksin ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sekä webinaaria koskevan infokirjeen sähköpostitse ennen webinaarin toteutumista.
Puheenvuoronsa webinaarissa pitävät tuomiorovasti Satu Saarinen, Oulun Tuomiokirkkoseurakunnasta, Heikki Kontturi, Oulun Yliopistosta, Laura Seppänen, Työterveyslaitokselta sekä Varpu Wiens & Liisa Kytölä, Diakista.
”Ohjelma on suunniteltu niin, että puhujat ja teemat kattavat koko digitukeen liittyvän arjen hyvinvoinnin kirjon, hankkeen projektisuunnittelija Veera Melander toteaa.