Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

10.10.2024

Pohjois-Pohjanmaan liitto mukaan Living-in.eu -aloitteeseen

Kunta- ja aluepäättäjät seisovat rivissä ja esittelevät allekirjoittamiaan Living-in.EU -aloitteita.
Pohjois-Pohjanmaa liittyi mukaan Living-in.EU -aloitteeseen alueiden viikolla. Sitoumuksen allekirjoitti maakuntajohtaja Jussi Rämet.

 

Pohjois-Pohjanmaan liitto on liittynyt mukaan Living-in.eu -yhteisöön. Maakuntajohtaja Jussi Rämet allekirjoitti sitoumuksen keskiviikkona 9.10.2024 Brysselissä osallistuessaan Euroopan alueiden ja kaupunkien viikkoon.

Living-in.eu:n tavoitteena on edistää kestävää digitaalista muutosta EU:n kaupungeissa ja alueilla. Aloitteen on allekirjoittanut jo 169 paikallista, alueellista ja kansallisista tahoa. Suomen maakuntien liitoista aloitteen ovat allekirjoittaneet aiemmin Uudenmaan ja Pirkanmaan maakuntaliitot. Sitoumuksen allekirjoittaminen mahdollistaa Pohjois-Pohjanmaan liiton osallistumisen Living-in.eu:n työryhmiin.

Living-in.eu -aloite esiteltiin alun perin Oulussa vuonna 2019. Aloitteen takana on Eurocities-yhteistyöverkosto, jonka muodostavat merkittävimmät eurooppalaiset kaupungit. Verkosto on perustettu 1986 ja siihen kuuluu yli 200 kaupunkia. Oulu on verkoston täysjäsen. Suomesta jäsenkaupunkeja ovat lisäksi Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja Tampere.