Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Uutiset

19.09.2024

Työllisyysalueiden toimintaympäristöt TE2024-hankkeen päätösseminaarin keskiössä 16.10. – 17.10.2024 Kuusamossa

Pohjois-Pohjanmaan liiton hallinnoima TE2024 -hanke on tukenut Pohjois-Pohjanmaan alueen kuntia valmistautumisessa työllisyyspalveluiden siirtoon. Hankkeen asiantuntijapalveluhankinnoilla on tehty lähtötilanneselvityksiä kuntien työllisyydenhoidon niin euromääräisistä resurssoinneista kuin työllisyyspalveluita tekevien henkilöstöjen osalta.

Lisäksi on selvitetty uudistuksen vaikutuksia kuntatalouteen, kuntien riskienhallintaan ja tuettu kuntia työllisyyspalveluiden palvelumuotoilussa.

Hankkeen päättyessä tämän vuoden lopussa Pohjois-Pohjanmaan liiton TE2024 -hanke järjestää päätösseminaarin Kuusamotalossa 16. –17.10.2024. Kutsutilaisuus on suunnattu Pohjois-Pohjanmaan kuntien johtohenkilöille sekä uusia työllisyyspalveluita tuottaville organisaatioille ja niiden henkilöstöille.

Seminaarin ohjelmassa on muun muassa väestörakenteen muutoksen vaikutukset työllisyysalueiden toimintaan, uudistuksen vaikutukset kuntatalouteen sekä korkeakoulutettujen liikkuvuuden ja työssäkäynnin vaikutus alueiden elinvoimaan.

Toisen päivän aikana käydään läpi nuorten yrittäjien odotuksia uusilta työllisyyspalveluilta, hyvinvointialueen roolia yhteistyön edistäjänä ja kumppanina sekä työllisyysalueiden tilannekatsaukset. Lisäksi ELY-keskus ja TE-toimisto esittelevät näkökulmiaan työllisyysalueiden palveluihin. Lopuksi esitellään hankkeen tulokset.

Palautteiden perusteella kunnat ovat hyötyneet suuresti TE2024 -hankkeen asiantuntijapalveluhankinnoista. Kommenteissa on todettu muun muassa, että palveluhankinnat ovat osuneet valmistelun ytimeen. Asiantuntijapalvelut ovat kuntien käytössä marraskuun loppuun saakka.

– Erityisen ilahduttavaa on se, että hankkeen järjestämissä tilaisuuksissa on ollut yli 1 000 osallistujaa alueen kunnista. Tilaisuudet ovat tarjonneet kaikille erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä päästä tuntemaan työllisyyspalveluiden sisältöjä, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jouni Korhonen.

Pohjois-Pohjanmaan TE2024 -hankkeen toteutusaika on 13.5.2022 – 31.12.2024. Hankkeen kokonaisbudjetti on 500 000 euroa. Kuntien yhteinen rahoitusosuus on noin kymmenen prosenttia kokonaisbudjetista.